|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos cytrynowo-kaparowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 3 Głosów: 18 Ocena: 4.77 Składniki: Śmietana 30%
Cytryna
Kaparki
Kurkuma
Kostka rosołowa
|
Opis przygotowania: Wyjmujemy kilka kaparków ze słoika i wrzucamy do kieliszka do wódki (50ml). Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy do tego samego kieliszka. Na patelnię lub do szerokiego rondelka wlewamy całą śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu uważając by nie zważyła się, gdy zacznie się redukować wrzucamy 1/4 kostki rosołowej i zawartość kieliszka, mieszamy wszystko razem. Na samym końcu dodajemy troszeczkę kurkumy i mieszamy, dodajemy ją po to, by mieć piękny żółty kolor, a dodawana jest dopiero na końcu gotowania, dlatego, że śmietana redukuje się znacznie wolniej jeśli kurkuma dodana jest za wcześnie.
Ten sos idzie w parze z rybami i drobiem |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 5464 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|