|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Talarki cebulowe |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 7-8 talarków Głosów: 16 Ocena: 4.75 Składniki: 2 duże białe cebule
2 jajka lub jedno XXL
Bułka tarta
Sól i pieprz
Olej
|
Opis przygotowania: Cebule obieramy i kroimy w plastry grubości ok pół cm. Każdy z plastrów posypujemy solą i pieprzem z jednej strony, zostawiamy na 3 minutki, następnie obtaczamy w bułce tartej, uważając, by nie rozbić wewnętrznych pierścieni, następnie w jajku i znów w bułce. Smażymy na oleju słonecznikowym lub oliwie do uzyskania złotej barwy panierki po obu stronach talarków. Cebula w środku będzie miękka i bez obaw o przykry zapach z buzi po jedzeniu. Danie banalnie proste i szybkie, pasuje jako przekąska do piwa, przystawka na grillu z przyjaciółmi, lub po prostu do chrupania. Smacznego ;) |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 4865 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|