|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Fusilli z tymiankowym kurczakiem i szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 2 Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: Mały filet z piersi kurczaka
Tymianek
Sól, pieprz
Szpinak
Śmietana 30%
Średnia cebulka
3 ząbki czosnku
Makaron fusilli (świderki)
Masło
Oliwa z oliwek
|
Opis przygotowania: Połowę makaronu gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Godzinę wcześniej kroimy filet w małe kawałki i wkładamy do miski, przyprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem i oliwą i odstawiamy do lodówki. Na dużej i w miarę wysokiej patelni przygotowujemy szpinak. Roztapiamy 2 łyżki masła i chwilę przysmażamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i 3 ząbki czosnku, również drobno posiekane, solimy i pieprzymy, zmniejszamy gaz, przykrywamy i ogrzewamy 5 minut od czasu do czasu mieszając, po tym czasie dolewamy śmietanę kremówkę, wlewamy jej tyle by pokryła powierzchnie patelni, mieszamy i pozwalamy by wszystko się zredukowało, dodajemy przysmażonego na osobnej patelni kurczaka (kurczaka smażymy bez tłuszczu, smażymy go na oliwie, w której go marynowaliśmy). Dodajemy makaron i dokładnie mieszamy by wszystkie składniki się połączyły.
Smacznego :) |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 5863 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|