|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos beszamelowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1,5 szklanki mleka , cebula biała surowa ,2-3 liscie laurowe , gożdziki około 2-3 sztuk , masło 60dg,50 dkd mąki pszennej , sól , pieprz biały
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać i umocować do niej gożdziki , dodadać liście laurowe ,mleko i gotować na wolnym ogniu by aromat z cebuli i przypraw oddał woń do mleka .
Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodac do goracego mleka , wcześniej wyjąc cebule ,liscie i gozdziki.Dodać sól i biały pieprz . |
|
Opis / Uwagi: Cebukla,liść ,gozdziki dodatją specyficznego aromatu .Dzięki nim sos beszamelowy jest wykwintny i zawsze wychodzi . |
| Region: Pozostałe | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis został dodany przez: aniesie27 | Przepis czytano już 4149 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|