przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Śledzie pod pierzynką z majonezem - składniki:
śledzie filety w oleju 6szt ser żółty 150gr Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania ogórki korniszony 2szt Marchewka 1szt majonez 200ml ziemniaki 2szt Natka pietruszki kilka gałązek do dekoracji Cebula 1szt Śledzie pod pierzynką z majonezem - Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2.Cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4.W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5.Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6.Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.

Opis przygotowania:
Śledzie pod pierzynką z majonezem - składniki:
śledzie filety w oleju 6szt ser żółty 150gr Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania ogórki korniszony 2szt Marchewka 1szt majonez 200ml ziemniaki 2szt Natka pietruszki kilka gałązek do dekoracji Cebula 1szt Śledzie pod pierzynką z majonezem - Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2.Cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4.W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5.Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6.Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.
Przepis został dodany przez:  gonia4061
Przepis czytano już 4646 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin