|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
MULE W BIAŁYM WINIE |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 2-4 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 1,5 2 kg świeżych muli
100 ml oliwy
2 drobno posiekane ząbki czosnku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 szklanka białego wytrawnego wina
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Przez ok 3-5 minut lekko podsmażamy na niej cebulę (zeszklić nie rumienić!), a następnie dodajemy czosnek.
Po chwili dodajemy oczyszczone mule oraz dolewamy wino. Gotujemy pod przykryciem, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aż wszystkie mule się otworzą.
Na koniec dodajemy natkę, doprawiamy pieprzem i solą. Super dodatkiem jest białe pieczywo czosnkowe, białe wino. Smacznego. |
|
Opis / Uwagi: Owoce morza mają wysoką wartość odżywczą i są doskonałym pożywieniem.
Do owoców morza zaliczamy skorupiaki, czyli homary, langusty, langustynki oraz kraby i krewetki oraz mięczaki, takie jak ostrygi, omułki, przegrzebki, sercówki i inne małże, kałamarnice, ośmiornice.
Wybór jest wielki i należy do Ciebie.
Miłośników owoców morza nie muszę zachęcać ale szczerze polecam osobom które nie są przekonane co do smaku morskich specjałów. To jest naprawdę pyszne |
| Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 4178 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|