|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Boczniaki duszone po czesku |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 7 Ocena: 4.85 Składniki: 50 dkg boczniaka,
3 łyżki tłuszczu,
3 cebule,
sól,
pieprz,
kminek mielony,
0.5 szkl. bulionu lub wywaru z warzyw.
|
Opis przygotowania: Kapelusze boczniaka pokroić na paseczki. Podobnie postąpić z cebulą i podsmażyć do szklitości na podgrzanym tłuszczu, następnie dodać do niej grzyby. Zalać bulionem lub wywarem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem i kminkiem. |
|
Region: Kuchnia czeska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 10608 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|