przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karczek w kapuście kiszonej


Poziom: średni
Czas: 90 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1,5 kg karkówki bez kości
1 kg kiszonej kapusty
1 duża puszka ananasa
sól
pieprz
majeranek
kminek
vegeta
przyprawa do karkówki
olej do smażenia

Opis przygotowania:
1 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w plastry . Oprószamy przyprawą do karkówki , solą , pieprzem i vegetą oraz kminkiem i majerankiem . Podsmażamy na oleju po 5 minut z obu stron . Przekładamy do naczynia żaroodpornego . Pieczemy pod przykryciem około 20 minut w piekarniku do temperatury 180 stopni C . Następnie przykrywamy warstwą pokrojonej kapusty .
2 . Ananasy osączamy ( syrop zachować ) i kroimy w kostkę . Układamy na kapuście i polewamy syropem . Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 40 minut . 8
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 6766 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin