Szaszłyki z tuńczykiem |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 5818 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |