| Kiszona kapusta z suszonymi śliwkami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  90 min.Porcji:  8Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg kapusty kiszonej
 2 duże cebule
 5 suszonych śliwek
 5 dag suszonych grzybów
 10 ziaren pieprzu czarnego
 5 ziaren ziela angielskiego
 2 łyżki mąki
 olej
 majeranek
 sól
 pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Grzyby namocz , ugotuj . Kapustę opłucz , pokrój . Zalej 1,5 szklanki wody dodaj przyprawy . Przykryj , ugotuj . Dodaj grzyby wraz z wywarem . Cebule posiekaj , zeszklij na oleju . Dodaj mąkę , wlej 5 łyżek wody , zamieszaj . Dodaj do kapusty razem ze śliwkami . Gotuj 30 minut . Przypraw .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5229 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |