| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Chili Con Carne I |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75  Składniki: 250 g czerwonej fasoli, 
500 g mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego), 
1 cebula, 
1 papryka, 
5 świeżych pomidorów bez skórki lub 240 g pomidorów z puszki, 
sól, 
olej do smażenia, 
przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej.
 
  |  
	Opis przygotowania: Fasolę zalać zimną wodą i moczyć przez 8 h. Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 h (mięso mielone wystarczy obsmażyć). Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Po 3 min. smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzoną fasolę, doprawić przyprawą lub solą i dusić do miękkości mięsa. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia meksykańska |  	 |  
		| Przepis czytano już 10188 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 3) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
oryginalna/nieoryginalna po prostu dobra Dodał/a ~Aga dnia 2008-05-25 18:22:08
  no i co z  tego. Ważne że potrawa jest pyszna. Polecam
 
  |  masakra Dodał/a ~mateusz dnia 2008-05-21 01:01:30
  to nie jest przepis na chili con corne. błazenada. nazwijcie to ludzie np.: własna wizja tego dania
 
  |    		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |