| Pulpeciki z pesto | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniPorcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki dla 4 osób:
 "	4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
 "	1 jajko
 "	1 drobno pokrojona szalotka
 "	300 g mielonej wołowiny
 "	1 łyżka bułki tartej
 "	sól i pieprz do smaku
 "	oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 "	łyżka masła
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 3137 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |