Babeczki z lekkim kremem bzowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny
|
Opis przygotowania: Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem. |
|
Opis / Uwagi: Znakomite babeczki urzekające aromatem bzu - idealne na letnie dni! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 3519 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |