przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





DELICJA BANANOWA-bez pieczenia


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH (PO 150 g)
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
5 BANANÓW
4 SZKL MLEKA
300G HERBATNIKÓW
3 BUDYNIE BANANOWE (MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE)
400G MIĘKKIEGO MASŁA
GALARETKA POMARAŃCZOWA

Opis przygotowania:
FORMĘ 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, resztę mleka zagotowujemy i wlewamy rozmieszane budynie, ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem, powoli dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę, banany obieramy , kroimy w plasterki, krem dzielimy na 3 części -pierwszą część wykładamy na delicje, na to banany, na to herbatniki i znowu kolejna część masy, herbatniki i banany,na wierzch już ostatnia część masy i banany i na nie wylewamy tężejącą galaretkę i do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc,żeby herbatniki zmiękły
smacznego!!!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 3584 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin