|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
DELICJA BANANOWA-bez pieczenia |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH (PO 150 g)
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
5 BANANÓW
4 SZKL MLEKA
300G HERBATNIKÓW
3 BUDYNIE BANANOWE (MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE)
400G MIĘKKIEGO MASŁA
GALARETKA POMARAŃCZOWA
|
Opis przygotowania: FORMĘ 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, resztę mleka zagotowujemy i wlewamy rozmieszane budynie, ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem, powoli dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę, banany obieramy , kroimy w plasterki, krem dzielimy na 3 części -pierwszą część wykładamy na delicje, na to banany, na to herbatniki i znowu kolejna część masy, herbatniki i banany,na wierzch już ostatnia część masy i banany i na nie wylewamy tężejącą galaretkę i do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc,żeby herbatniki zmiękły
smacznego!!! |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 3584 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|