|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Polędwica w winie podana na płatach lasagne z pesto i z fasolką |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniPorcji:  3Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki (3 porcje):
 "	1/2 kg polędwicy
 "	2 szklanki wina wytrawnego czerwonego
 "	1/3 op. makaronu lasagne marki Arrighi
 "	1 słoiczek pesto z pomidorów marki Ponti
 "	2 łyżki oliwy czosnkowej marki Olitalia
 "	1/2 czerwonej cebuli
 "	2 ząbki czosnku
 "	2 gałązki rozmarynu świeżego
 "	sól, pieprz
 "	1 łyżka masła
 "	300 g fasolki szparagowej
 "	sałata
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wykonanie:
 1. Mięso oczyść z błonek i tłuszczu. Przełóż do miski, dodaj rozmaryn i wlej wino. Mięso powinno być winem przykryte. Tak przygotowaną polędwicę odstaw na 1 godzinę.
 2. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę.
 3. Rozgrzej oliwę, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż chwilkę, ok. 30 sekund. Mięso osącz z wina i obsmaż ze wszystkich stron.
 4. Przelej na patelnię wino wraz z rozmarynem. Duś mięso, często obracając do odparowania wina. Powinno go zostać ok 6 łyżek. Dodaj masło, wyłącz ogień, masło połącz z sosem. Dopraw solą i pieprzem.
 5. W międzyczasie ugotuj makaron i fasolkę al dente.
 6. Mięso podawaj na fasolce i makaronie, pokrojone w plastry, polane pesto. Do tego przygotuj lekką sałatę skropioną oliwą czosnkową, cytryną i solą.
 
 Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
 oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  flypr |  | Przepis czytano już 3382 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |