|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniCzas:  40 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
25 dkg mielonego mięsa
 olej
 cebula
 czosnek
 ostra papryka w proszku
 400 g kaszy gryczanej prażonej marki Halina
 sól
 mielony pieprz
 500 g mąki
 szklanka wrzątku
 
 
 |  | Opis przygotowania: Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto powinno być gładkie. Rozwałkować, wykroić krążki za pomocą szklanki lub okrągłej zakrętki. Cebule bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać czosnek, paprykę w proszku i surową kaszę. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać podsmażone wcześniej mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Na wykrojone wcześniej krążki ciasta nakładać odrobinę farszu i zlepić brzegi tak, aby pozostał on na środku. Pierogi gotujemy ok. 8-10 minut.
 
 Smacznego!
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  flypr |  | Przepis czytano już 2727 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |