|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasto cappuccino |
|
Poziom: średni Głosów: 10 Ocena: 4.49 Składniki: I ciasto biszkoptowe:
8 jajek
28 dag cukru
16 dag mąki
4 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
II ciasto:
20 dag kokosu
5 białek
1 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
5 żółtek
cukier waniliowy
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy
2 szkl. mleka
ž szkl. cukru
1 kostka masła
3 dag kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym
polewa
|
Opis przygotowania: Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem oraz kakao i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
II ciasto: białka ubić z cukrem, dodać wiórki z proszkiem i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 st. C przez 30 min.
Masa:
Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
Na cieście biszkoptowym ułożyć masę, przykryć II ciastem i polać polewą. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 16997 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|