|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 300 g ryżu brązowego marki Britta
" 3 dag tłuszczu
" 800 g świeżych grzybów
" duża cebula
" olej rzepakowy/masło klarowane
" 125-250 ml śmietany
" 1 jajko
" 40 g ostrego sera żółtego
" sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, pokroić w cienkie plasterki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, olej lub masło, całość dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ryżu, na nią warstwę duszonych grzybów, przykryć resztą ryżu. Rozmącić jajko ze śmietaną oraz odrobiną soli i wylać na ryż z grzybami. Górę posypać tartym serem, wstawić do piekarnika. Gdy ser lekko się zrumieni, wyjąć. Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2559 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|