|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym  i orzechami pekan |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 0Ocena: 0.00
Składniki na kotleciki:
 "	300 g kaszy jaglanej
 "	500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)
 "	3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower
 "	4 ząbki czosnku
 "	olej rzepakowy (Rapso)
 "	2 jajka
 "	sól, pieprz
 
 Składniki na dodatki:
 "	mała kapusta czerwona
 "	1 laska cynamonu
 "	olej rzepakowy (Rapso)
 "	300 ml cherry
 "	4 łyżki octu balsamicznego
 
 Składniki na dodatki:
 "	1 duży pęczek natki pietruszki
 "	olej rzepakowy Rapso
 "	orzechy pecan Kresto
 "	10 g parmezanu
 "	2 ząbki czosnku
 "	otarta skórka z 1/2 cytryny
 "	sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wykonanie (kotleciki):
 1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.
 2.Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.
 3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.
 4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.
 
 Wykonanie (dodatki):
 1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.
 2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.
 
 Wykonanie (dodatki):
 1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.
 2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.
 3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  flypr |  | Przepis czytano już 2594 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |