|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Piernik z bakaliami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: 1/2 kostki masła
1 szkl. cukru
50 dag mąki
2 jajka
1/2 szkl. mleka
4 łyżki miodu
2-3 łyżki kakao
proszek do pieczenia
cynamon
przyprawa do piernika
bakalie
|
Opis przygotowania: Masło, cukier, miód rozpuścić w garnku, wsypać kakao, cynamon i trochę przyprawy do piernika. Do ostudzonej masy dodać jajka, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Wymieszać, wlać do formy, piec ok. 60 min. Można przełożyć dżemem, oblać polewą czekoladową |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6246 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|