| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Tort cassate |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67  Składniki: 6 jajek, 
2 szkl. mleka, 
2 szkl. cukru, 
cukier waniliowy, 
2 kostki masła, 
100 ml wódki, 
10 dkg rodzynek, 
10 dkg orzechów, 
wypestkowane wiśnie świeże lub z kompotu, 
2 galaretki ananasowe, 
puszka ananasów, 
czekolada, 
kakao.
 
  |  
	Opis przygotowania: Jajka, mleko i cukier oraz cukier waniliowy ubijać na parze do gęstości budyniu. Masło utrzeć na puszystą masę do niej dodawać po 1 łyżce masy jajecznej i po kropli wódki. Do całości dodaćy orzechy i rodzynki i czekoladę, podzielić masę na 2 części i do jednej dodać kakao. Na spód tortownicy położyć biszkopt, na niego wypestkowane wiśnie i białą masę, na to ciemną. Na wierzch położyć ananasy lub inne owoce wg upodobania i zalać galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody niż w przepisie, np. od 1/3 do 0.5. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 14608 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |