Bowl brzoskwiniowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 16 połówek brzoskwiń z puszki
- 100 ml koniaku
- 2 cytryny
- 4 łyżki cukru
- 2 butelki wytrawnego wina białego
- 1 butelka wytrawnego wina musującego
- 1 l gazowanej wody mineralnej
|
Opis przygotowania: Brzoskwinie pokrój w kostkę, z cytryn wyciśnij sok. Kawałki brzoskwiń włóż do wazy, zalej sokiem z cytryn i koniakiem, posyp cukrem. Przykryj i odstaw na 2 godziny do lodówki. Dolej wino i wodę mineralną. Dobrze wymieszaj. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 7065 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |