Drink arbuzowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 1 porcja Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 30 dag oczyszczonego miąższu arbuza
- 3 łyżki rumu
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1 szklanka półsłodkiego wina musującego
|
Opis przygotowania: Cukier zalej 5 łyżkami wody i gotuj 5 minut. Powstały syrop ostudź. Arbuza zmiksuj z sokiem z cytryny i wymieszaj z syropem. Wstaw na półtorej godziny do lodówki. Następnie dodaj białe wino oraz rum, a na końcu dopełnij mocno schłodzonym winem musującym. Napój rozlej do pucharków i od razu podawaj |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 7377 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |