|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki naleśnikowe z jabłkami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
25 dkg mąki,
szkl. mleka,
jajo.
Masa:
50 dkg jabłek,
2.5 łyżki masła,
4 łyżki cukru,
tarta bułka,
zapachy do ciasta,
słonina do wysmarowania naczynia.
|
Opis przygotowania: Z podanych składników, z dodatkiem wody, przygotować naleśniki. Następnie pokrajać je w łazanki i podsmażyć. Jabłka obrać, poszatkować, skropić masłem, posłodzić, przyprawić, wymieszać z łazankami, włożyć da naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, zapiec. Podawać posypane cukrem. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 8635 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|