Befsztyk Wellington | 
	 | 
		Poziom: trudny Głosów: 6 Ocena: 3.67  Składniki: - 20 dag polędwicy 
- 10 dag ciasta francuskiego (płat 10 x 10 cm) 
- 3 pieczarki (6 dag) 
- 1 cebula (5 dag) 
- 5 liści świeżego szpinaku (10 dag) 
- 1 jajko 
- sól 
- pieprz 
- olej (do smażenia)
 
  | 
	Opis przygotowania: Polędwicę posól, popieprz i obsmaż na oleju. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na tłuszczu po smażeniu mięsa. Włóż pieczarki, przypraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Przebrany szpinak sparz wrzątkiem, listkami owiń polędwicę. Na płacie ciasta francuskiego ułóż pieczarki i polędwicę, ciasto zawiń i posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200°C. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
| Źródło:  Kulinarny Atlas Świata | 
	 | 
		| Przepis czytano już 15116 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |