Befsztyk Wellington |
|
Poziom: trudny Głosów: 6 Ocena: 3.67 Składniki: - 20 dag polędwicy
- 10 dag ciasta francuskiego (płat 10 x 10 cm)
- 3 pieczarki (6 dag)
- 1 cebula (5 dag)
- 5 liści świeżego szpinaku (10 dag)
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- olej (do smażenia)
|
Opis przygotowania: Polędwicę posól, popieprz i obsmaż na oleju. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na tłuszczu po smażeniu mięsa. Włóż pieczarki, przypraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Przebrany szpinak sparz wrzątkiem, listkami owiń polędwicę. Na płacie ciasta francuskiego ułóż pieczarki i polędwicę, ciasto zawiń i posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200°C. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
Źródło: Kulinarny Atlas Świata |
|
Przepis czytano już 14352 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |