|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chrupiące ziemniaki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: 8 ziemniaków
łyżka mąki
kminek
kolendra
kurkuma
olej
|
Opis przygotowania: Obrane opłukane ziemniaki kroimy na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osuszone smarujemy z 2 stron olejem, obtaczamy w mące wymieszanej ze szczyptą soli. Posypujemy mielonym kminkiem i mieloną kolendrą i kurkumą. Piec z obu stron aż się zarumienią. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 17582 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
nie smakowało nam Dodał/a ~głodne dnia 2008-02-02 18:10:01
stukam się w czoło jak mogłam obtaczać ziemniaki w mące z nadzieją, iż faktycznie przekąska będzie smaczna...
|
|
|
|