|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bakłażany w cieście |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: 3 bakłażany
olej do smażenia
sól
ciasto:
1 szkl. mąki
1 dag drożdży
1 białko
1 łyżka oleju
1/2 szkl. mleka
|
Opis przygotowania: Bakłażany obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości 1 cm, posolić, ułożyć na sicie. Do mąki dodać olej, rozpuszczone w wodzie drożdże i ciepłe mleko w takiej ilości, by po wymieszaniu składników ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na godzinę. Białko ubić na sztywno, wymieszać z masą. Bakłażany zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9438 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|