|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapusta słodko-kwaśna |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 4.00
1 średnia kapusta pekińska lub biała
 1 mała ostra papryka
 1 łyżka soli
 1 łyżka cukru
 4 łyżki oleju
 sos:
 1 łyżka mąki ziemniaczanej
 2 łyżki sosu sojowego
 3 łyżki octu
 4 łyżki soku pomarańczowego
 2 łyżki sherry
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 3 łyżki cukru
 5 łyżek wody
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę poszatkować na cienkie paseczki. Dodać sól, cukier, starannie wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę wypestkować, pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, zagotować  i gotować na małym ogniu ok. 5 min., dopóki sos nie zgęstnieje i nie stanie się przezroczysty. Paprykę podsmażyć, ciągle mieszając, na silnie rozgrzanym oleju ok. 2 min. Dodać kapustę i smażyć, mieszając bez przerwy, dalsze 2 min. Zmniejszyć ogień i smażyć 5 min. Przygotowaną kapustę polać gorącym sosem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 8027 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |