przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki faszerowane

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
20 dag pieczarek
4 dag masła
1 cebula
1/2 surowego jajka / 1 żółtko
3-4 łyżeczki bułki tartej
3 dag żółtego sera
zielona pietruszka
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić, umyć, oddzielić kapelusze, trzony drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na ponad połowie masła. Posiekane pieczarki wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Nadzieniem kopiasto napełniać kapelusze pieczarek, układać na brytfance, pokropić pozostałym masłem i na każdej położyć plasterek sera. Zapiec. Gdy pieczarki lekko się zarumienią podawać udekorowane zieloną pietruszką.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7872 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin