|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ser smażony z pomidorami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 sery camembert
50 dag pomidorów
cebula
4 ząbki czosnku
10 dag pieczarek
1/2 szkl. bulionu
kieliszek czerwonego wina
łyżka masła
2 łyżki oliwy
łyżeczka mąki
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Pieczarki pokroić na cienkie plastry, udusić na maśle. Połączyć z cebulą, oprószyć mąką, dodać pomidory, bulion i wino. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje. Przyprawić. Sery usmażyć na oliwie z obu stron. Podawać gorące, polane sosem. Najlepiej smakują z bagietką i winem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5897 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|