przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ser smażony z pomidorami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 sery camembert
50 dag pomidorów
cebula
4 ząbki czosnku
10 dag pieczarek
1/2 szkl. bulionu
kieliszek czerwonego wina
łyżka masła
2 łyżki oliwy
łyżeczka mąki
sól, pieprz
gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Pieczarki pokroić na cienkie plastry, udusić na maśle. Połączyć z cebulą, oprószyć mąką, dodać pomidory, bulion i wino. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje. Przyprawić. Sery usmażyć na oliwie z obu stron. Podawać gorące, polane sosem. Najlepiej smakują z bagietką i winem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5897 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin