|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik Duszony w Papryce |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 3.60 Składniki: 80 dag królika (comber)
20 dag strąków zielonej papryki
15 dag cebuli
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso królika umyć, osuszyć, oddzielić od kości, pokrajać na porcje. Kości wykorzystać na wywar do zupy. przygotowane porcje lekko obrumienić na patelni z powłoką typu teflon, posolić, oprószyć pieprzem. Przełożyć do rondla, skropić wrzącą wodą. Przykryć, dusić na małym ogniu, skrapiając wodą od czasu do czasu i mieszając. Czosnek i cebulę obrać, umyć. Cebulę drobno pokrajać w kostkę, czosnek posiekać i razem dodać do duszącego się mięsa. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik, dodać do mięsa. Uduszoną potrawę przyprawić solą i pieprzem. Amatorzy mogą dodać nieco ostrej sproszkowanej papryki. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem ziemniaków purée (1 - 11/2 łyżki na porcję) i z surówką z pomidorów. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 19717 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|