|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kurczak na ostro z sałatką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 10 skrzydełek kurczaka
4 udka kurczaka
3 małe ząbki czosnku
400 ml keczupu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu worcester
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz
suszona chili
puszka kukurydzy
biała cebula sałatkowa
główka sałaty
puszka czerwonej fasoli
6 łyżek octu cytrynowego
4 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
cytryna i natka do dekoracji
|
Opis przygotowania: Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Keczup wymieszać z sosem sojowym i worcester, czosnkiem i octem. Mieszaniną posmarować dokładnie udka i skrzydełka, włożyć do lodówki na min. pół godziny. Przygotować sałatkę: cebulę obrać, pokroić w paski. Umyte liście sałaty porwać na kawałki, wymieszać z kukurydzą, fasolką i cebulą. Ocet cytrynowy rozcieńczyć 2 łyżkami wody, utrzeć z olejem, przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Polać sałatkę. Porcje kurczaka grillować przez ok. 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, a skrzydełka ok. 10 minut. Podawać z sałatką i udekorować natką oraz plasterkami cytryny. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 11547 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|