| Pieczony boczek po wiejsku | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
czerwona, zielona i żółta papryka
 4 małe cebule
 10 dag pieczarek
 kilka listków laurowych
 4 dość grube plastry surowego boczku
 sól
 pieprz
 1 łyżka oleju
 pęczek estragonu
 2 łyżki musztardy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Papryki pokroić na kawałki, cebule na połówki. Ponadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami i listkami laurowymi. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony. Szaszłyczki oprószyć solą i pieprzem, również grillować 10 minut. Od czasu do czasu smarować olejem. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać ze świeżą bagietką.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9970 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |