Deser lekki wiosenny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 8 Ocena: 4.37 Składniki: 1/2 szkl cukru
2 gożdziki
szkl soku jabłkowego(lub jakikolwiek inny:)
szkl kaszy mannej
szkl wody
jogurt lub czekolada(według uznania)
|
Opis przygotowania: Do garnka wlewamy szkl wody, dodajemy cukier, gozdziki-mieszamy i gotujemy, sypiemy kasze mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszamy ogień i nadal gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy sok jabłkowy i gdy trzeba całośc dosładzamy. Z ugotowanej kaszki odrzucamy gozdziki. Rozlewamy do salaterek i odstawiamy w chłodne miejsce(nie do lodówki). Przed podaniem porcje wykładamy na talerzyk i polewamy sosem jogurtowym lub rozpuszczoną czekoladą. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 9177 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |