Zapiekanka z ryżu i kalafiorów |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 30 dag ryżu
3 łyżki tłuszczu
50 dag kalafiorów
pół szklanki śmietany
2 jaja
cukier
koper
łyżka utartego sera
sól
tarta bułka
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu; przestudzić. Kalafior ugotować w całości w osolonej wodzie i pokrajać w kostkę. Śmietanę rozmieszać z jajami, posiekanym koprem i utartym serem. Całość wymieszać z ryżem. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką - włożyć masę i zapiec w piekarniku lub prodiżu. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 6134 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |