|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka szwedzka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 5Ocena: 3.80
3 jabłka,
 4 śledzie (marynowane albo rolmopsy lub solone),
 2 jajka na twardo,
 pęczek szczypiorku,
 1 cebula,
 1 świeży ogórek,
 garstka marynat - dynia albo śliwki lub grzybki,
 sok z 0.5 cytryny,
 szkl. śmietany,
 główka zielonej sałaty,
 sól,
 pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Sałatę umyć, ułożyć na półmisku. Na niej położyć plasterki jabłek, ogórka, niewielkich kawałków śledzia, wszystko posypać kawałkami marynat i talarkami cebuli. Udekorować jajkami krajanymi w ćwiartki.
 Oddzielnie podać sos: wymieszać śmietanę z siekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, przyprawić.
 |  |  |  | Region:  kuchnia skandynawska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis czytano już 17020 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |