|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Jagnię po norwesku |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
Mięso z jagnięcia lub baranina,
 kapusta,
 pieprz czarny cały (dużo by zabić posmak jagnięciny),
 goraca woda,
 sol.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pokroić kapustę w ćwiartki, położyć na dno garnka tak, by zakryło prawie całe dno, potem kłaść mięso, pieprz, sól i znowu kapustę, mięso, pieprz, sól, kapustę itd. Ostatnia warstwa to kapusta i sól.
 Podawać do gotowanych na cało ziemniaków (w mundurkach - łupinach). Gotować ok. 3 h, mieszać tylko 2 - 3 razy i to bardzo powoli.
 |  |  |  | Region:  kuchnia skandynawska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8625 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |