przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jagnię po norwesku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Mięso z jagnięcia lub baranina,
kapusta,
pieprz czarny cały (dużo by zabić posmak jagnięciny),
goraca woda,
sol.

Opis przygotowania:
Pokroić kapustę w ćwiartki, położyć na dno garnka tak, by zakryło prawie całe dno, potem kłaść mięso, pieprz, sól i znowu kapustę, mięso, pieprz, sól, kapustę itd. Ostatnia warstwa to kapusta i sól.
Podawać do gotowanych na cało ziemniaków (w mundurkach - łupinach). Gotować ok. 3 h, mieszać tylko 2 - 3 razy i to bardzo powoli.
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7910 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin