|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jagnię po norwesku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Mięso z jagnięcia lub baranina,
kapusta,
pieprz czarny cały (dużo by zabić posmak jagnięciny),
goraca woda,
sol.
|
Opis przygotowania: Pokroić kapustę w ćwiartki, położyć na dno garnka tak, by zakryło prawie całe dno, potem kłaść mięso, pieprz, sól i znowu kapustę, mięso, pieprz, sól, kapustę itd. Ostatnia warstwa to kapusta i sól.
Podawać do gotowanych na cało ziemniaków (w mundurkach - łupinach). Gotować ok. 3 h, mieszać tylko 2 - 3 razy i to bardzo powoli. |
|
Region: kuchnia skandynawska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7910 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|