|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Medaliony wieprzowe w papryce |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 3.71 Składniki: Schab b/k 800 g,
cebula 100 g,
koncentrat pomidorowy 100 g,
śmietana 300 g,
smalec 100 g,
mąka 40 g,
papryka w proszku,
sól.
|
Opis przygotowania: Schab umyć, pokroić na 10 kawałków, rozklepać, uformować okrągłe medaliony. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę , dodać sproszkowaną paprykę i szkalnkę wody, zagotować. Tym sosem zalać medaliony, dodać śmietanę rozmieszaną z pozostałą mąką, przecier i dusić przez 15 - 25 min. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 12397 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|