|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Gulasz węgierski |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 20Ocena: 3.35
30 dkg wieprzowiny,
 30 dkg wołowiny,
 3 strąki papryki (żółta i czerwona oraz zielona),
 1 cebula,
 1 łyżka oleju,
 1 mały koncentrat pomidorowy,
 skórka otarta z 1 cytryny,
 papryka słodka,
 tymianek,
 1 łyżeczka kminku,
 sól,
 pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulę pokroić w kosteczkę, przysmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę mięso. Zalać 0.5 l wody i dusić ok. 1 h. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić do smaku przyprawami, dusić jeszcze 30 min. Na 10 min. przed końcem dodać puszkę koncentratu pomidorowego, kminek, skórkę z cytryny. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia węgierska |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis czytano już 28369 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | Gulasz wegierski Dodał/a ~Lear dnia 2011-10-15 19:31:35
 
 Zalewa sie czerwonym winem, przesmaza sie papryke ostra i slodka a o koncentracie pomidorowym radze zapomniec.
 
 
 |  | woda Dodał/a ~matt dnia 2010-03-21 00:15:36
 
 mięso się zalewa bulionem a nie wodą amatorka
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |