|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Baranina z szalotką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dkg udźca baraniego
- 15 dkg szalotki
- 6 ząbków czosnku
- łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1/3 szkl. jasnego sosu sojowego
- łyżka wytrawnego czerwonego wina
- łyżeczka przyprawy "jarzynka"
- 4 łyżki oleju sojowego
|
Opis przygotowania: Mięso baranie pokroić w szerokie paski nie dłuższe niż 4 cm, ułożyć w misce, zalać zaprawą z wina, 2 łyżek sosu sojowego i 1 łyżki oleju sezamowego. Główki szalotki podzielić na połówki. Rozgrzać żeliwną patelnię, wlać olej sojowy i doprowadzić do wrzenia. Dodać resztę oleju sezamowego, czosnek, imbir, wymieszać, wrzucić mięso i smażyć, szybko mieszając. Po 30 s dodać szalotkę, smażyć kolejne 30 s cały czas mieszając. Wlać resztę sosu sojowego, wymieszać. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać przyprawą "jarzynka". Podawać z ryżem na sypko. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7839 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|