|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łamańce |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 12 dkg mąki
- 6 dkg masła
- 3 dkg cukru pudru
- 1 żółtko
- 0.5 łyżki kwaśnej śmietany
- szczyptę sol
|
Opis przygotowania: Masło dokładnie posiekać z mąką, dodać żółtko, śmietanę, cukier, sól i jeszcze raz posiekać, szybko zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 h. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, pokroić na wąskie prostokąty, układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9951 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|