|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Indyk po kreolsku |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
Łyżka masła,
 zmiażdżony ząbek czosnku,
 mała,
 drobno posiekana cebula,
 łyżka mąki pszennej,
 łyżeczka chilli w proszku,
 125 ml soku pomidorowego,
 125 ml bulionu drobiowego,
 20 - 25 dkg pieczonego indyka,
 pokrojonego w kostkę,
 5 dkg małych pieczarek pokrojonych w plasterki,
 sól do smaku.
 
 
 |  | Opis przygotowania: W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek. Dusić, aż warzywa zmiękną. Wsypać mąkę i chili, zasmażyć razem przez minutę, bez przerwy mieszając. Rozprowadzić sokiem wymieszanym z bulionem i gotować, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać mięso oraz pieczarki, posolić i dusić jeszcze przez 2 min. Podawać z gorącym ryżem na sypko.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia australijska |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis czytano już 9889 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |