|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka z brokułów i fasolki szparagowej |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- 250 ml ugotowanej i osączonej fasolki szparagowej (powinna być jeszcze lekko ciepła),
 - sok z 1 cytryny,
 - 85 ml oliwy,
 - sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku,
 - nieduża fioletowa cebula, pokrojona w piórka,
 - 2 - 3 róże brokułów podzielone na drobniejsze kawałki (w sumie powinny mieć objętość ok. 1 l),
 - ćwierć pęczka posiekanej natki pietruszki,
 - średnia fioletowa cebula pokrojona w pierścienie - do dekoracji.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Fasolkę wsypać do miski i wymieszać z sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wsypać cebulę pokrojoną w piórka. Brokuły sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, a następnie ugotować w niewielkiej ilości wody (również wrzącej i lekko osolonej) aż będą miękkie, lecz jędrne (około 3 - 4 min.). Ugotowane wyjąć na sito, przelać zimną wodą, osączyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć brokuły do miski z fasolką, skropić niewielką ilością soku z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Posypać sałatkę natką pietruszki i udekorować krążkami cebuli. Sałatka powinna mieć temperaturę pokojową.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia australijska |  |  |  | Przepis czytano już 11653 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |