|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Wołowina z kiełbaskami |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
50 dkg mielonego mięsa wołowego,
 6 pokruszonych kromek pieczywa tostowego bez skórki,
 po ćwierć łyżeczki soli i czarnego pieprzu,
 duża szczypta suszonych ziół (wg upodobania),
 średnia cebula,
 drobno posiekana,
 2 łodygi selera naciowego,
 obrane i drobno posiekane,
 250 ml soku pomidorowego,
 łyżeczka drobnoziarnistej musztardy,
 250 ml zagęszczonego,
 niesłodzonego mleka,
 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
 Kiełbaski:
 25 dkg cienkich kiełbasek wieprzowych,
 łyżka keczupu,
 2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pierwszą część składników dokładnie wymieszać i wyrobić w misce na gładką masę. Natłuścić naczynie żaroodporne i na jego dnie ułożyć kiełbaski (powinny leżeć jedną warstwą i dosyć szczelnie wypełniać powierzchnię). Na kiełbaskach ułożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię i posmarować ją keczupem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 60 - 75 min. Odlać do rondelka wytworzony w czasie pieczenia sos, dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagotować do zgęstnienia. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek (kiełbaski powinny znaleźć się na górze) i polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia australijska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 5310 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |