|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki po lewantyńsku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
300 g mąki pszennej,
2 jajka,
1/2 szkl. wody.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto,
sól.
|
Opis przygotowania: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać roztrzepane widelcem jajka oraz sól i wlać pół szklanki wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa będzie jednolita. Z tak przygotowanej masy uformować placek i cienko go rozwałkować, a następnie pociąć na prostokąty długości 10 cm i szerokości 4 cm. Łazanki gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe łazanki odcedzić i rozłożyć na podgrzanych płaskich talerzach, każdą porcję przyprawiając 2 lub 3 łyżkami sosu genueńskiego. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7816 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|