|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bogracz I |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 3.25
1 kg wołowiny,
 sól,
 przyprawa jarzynka,
 ostra papryka,
 0.5 słoika papryki marynowanej,
 1 opakowanie słodkiej papryki,
 5 ziaren pieprzu ziarnistego,
 pieprz czarny mielony,
 2 duże cebule,
 2 marchewki,
 2 liście laurowe,
 4 łyżeczki kminku,
 1 mała puszka koncentratu pomidorowego,
 4 ziemniaki,
 5 ziaren ziela angielskiego.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wołowinę kroimy w paski i dzielimy na dwie części: pierwszą gotujemy z 1 cebulą (pokrojoną w kostkę), marchewkami (pokrojonymi w paseczki) i przyprawami, drugą część dusimy z cebulą i jarzynką (do smaku), gdy zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy.
 Gdy mięso jest miękkie, dodajemy ziemniaki (pokrojone w cienkie frytki), pod koniec gotowania paprykę (pokrojoną w paski). Na koniec łączymy wołowinę duszoną z gotowaną. Całość doprawiamy pieprzem i ostrą papryką. Bogracz możemy zagęścić zasmażką.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia węgierska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 12705 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |