|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ognisty garnek |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- 80 dkg wołowiny
 - 80 dkg baraniny
 - 5 cebul
 - 2 ząbki czosnku
 - 3 szklanki bulionu
 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 - łyżeczka octu winnego
 - 4 papryki
 - 4 - 5 pomidorów
 - puszka czerwonej fasoli
 - 30 dkg bryndzy
 - olej
 - 2 łyżeczki słodkiej papryki
 - 2 łyżeczki oregano
 - sól
 - pieprz cayenne
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebule i czosnek obrać, posiekać. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, dodać 2/3 cebuli, 0.5 czosnku, oregano i papryki w proszku oraz koncentrat. Podlać szklanką bulionu i octem, piec ok. 1 h w temp. 180ş C. Fasolę osączyć. Pomidory pokroić na kawałki. Paprykę pociąć w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Dodać pozostałą cebulę, pomidory, fasolę, resztę bulionu, czosnku, oregano i mielonej papryki. Dusić 6 - 8 min. Przyprawić solą i pieprzem cayenne. Dodać mięso, zagotować. Posypać pokruszoną bryndzą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia meksykańska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 11584 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |