przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili z wołowiną

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
1 kg wołowiny bez kości,
100 - 150 ml oleju,
2 cebule pokrojone w kostkę,
3 posiekane ząbki czosnku,
puszka koncentratu pomidorowego,
2 szkl. rosołu,
30 g przyprawy chili,
2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki,
2 łyżki kuminu*,
2 łyżki suszonego oregano,
pieprz cayenne,
sól,
pieprz.
* trudny do zdobycia składnik,
bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera",
importowany z Indii.

Opis przygotowania:
Mięso oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć. Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło. Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem. Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy, zamieszać. Gotować powoli, pod przykryciem. Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 9555 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin