|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gyros II |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - ok. 125 g wołowiny (bez kości)
- ok. 125 g baraniny (bez kości)
- oregano
- czosnek (świeży lub w proszku)
- pieprz
- tymianek
- sól
Składniki na sos:
- jogurt naturalny (ok. 125 g)
- pokrojony ogórek
- pokrojona cebula
- oliwa z oliwek
- czosnek
- pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Rozgrzej piekarnik lub rożen. Zmieszaj składniki, uformuj mięso i usmaż. Dodaj do jogurtu składniki na sos, wymieszaj, przypraw do smaku. Podgrzej pittę. Do każdej pitty włóż mięso, polej sosem, dodaj na wierzch pokrojoną cebulę. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 10796 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|