Wegetariańskie burrito |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1 puszka przesmażonej fasoli,
1/2 szkl. sosu do taco ostrego lub łagodnego,
1 duży pomidor pokrojony w kostkę,
1 duża papryka,
30 dkg sera żółtego,
8 placków tortilla z mąki (do nabycia w sklepie),
1/2 szkl. salsy warzywnej (sklep),
Opcja:
2 obrane awokado pokrojonego w 1 cm kawałki.
|
Opis przygotowania: Podgrzać w garnku przesmażoną fasolę z sosem do taco. Wymieszać paprykę (opcja awokado) z pomidorem. 10 min. przed podaniem podgrzać placki tortilla na patelni po kilka sekund na każdej stronie. Położyć dużą łyżkę ciepłej mieszanki fasoli z sosem do taco na środku placka tortilla. Całość posypać łyżką mieszanki awokado i pomidorów oraz niewielką ilością startego żółtego sera. Zawinąć tortille. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10690 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |